meester-sjef

Terug naar Team pagina

Meester Sjef

Groep 81

ma, di, do, vrij

Dit ben ik. Ik heet Sjef Veerkamp. Ik ben 34 jaar en ben geboren in Amsterdam-West. Daar heb ik 33 jaar gewoond. Begin 2017 ben ik verhuisd naar Den Ilp. Hier woon ik met mijn vriendin Els en mijn dochter Jip, zij is anderhalf jaar oud. Ik houd enorm van het buiten doorbrengen met familie en vrienden. Ik wandel, fiets, kano en zeil graag in de natuur. Daarnaast vind ik het geweldig om op vakantie te gaan naar mooie en avontuurlijke plekken op de wereld. Ik heb 8 jaar in Amsterdam-Osdorp lesgegeven aan de bovenbouw. Sinds dit schooljaar (2017-2018) werk ik op de Driemaster. .

Hier kun je me vinden. Ik heb altijd lesgegeven aan de groep 7 en 8. Ik vind het leuk om de kinderen te begeleiden en ondersteunen naar een middelbare school en schooladvies dat het beste bij hen past. Daarnaast vind ik de vakinhoudelijke onderwerpen die aanbod komen in deze jaren interessant. De vakken worden steeds lastiger en daarbij moet ik de juiste instructie geven. De buitenschoolse activiteiten die in deze jaren plaatsvinden vind ik ook erg leuk, zoals het schoolkamp, de schooltuinen, de musical en de culturele uitstapjes. Het is ontzettend leuk om elke dag met kinderen te kunnen werken. Elke dag kan anders zijn en de kinderen zijn enorm eerlijk, met name als je een band hebt opgebouwd en de sfeer goed is in de klas.

En dit doen we dit jaar. In groep 8 komen er ontzettend veel leuke en spannende dingen aanbod. Uiteraard krijgen de kinderen hun schooladvies en maken ze de eind citotoets. Hier probeer ik de kinderen zo goed mogelijk op voor te bereiden en ik vind het interessant om ze zoveel mogelijk te laten leren en het hoogst haalbare uit zichzelf te laten halen. Zodat ze een middelbare school kunnen kiezen die bij hen past. We doen dit jaar ook veel leuke dingen. We gaan op schoolkamp. Dit is altijd erg gezellig. We hebben meerdere leuke en leerzame schooluitjes, zoals de Kunstschooldag en het project Herdenken en Vieren. Tot slot is het mooi om te zien hoe de kinderen toeleven naar het einde van hun basisschooltijd met als klapper: de musical. Deze laatste weken zijn meestal erg intens en emotioneel. Hierdoor is het een zeer bijzonder jaar om les te geven.