Ouder- en Kindteam op de basisschool(OKA)

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is. De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school. Afspreken kan op school, in de wijk of thuis.

 


Vragen kunnen gaan over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving. Loop eens binnen bij ouder- en kindadviseur Patricia Hendrikse, of maak een afspraak. Samen kijk je dan wat er speelt en wat bij jullie past. Wil je alleen wat informatie en advies? Gesprekken of begeleiding van de jeugdpsycholoog, jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Misschien een training voor kind of ouder? Bespreek het samen. Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Nick Klaver op 06 18351460 of via n.klaver@oktamsterdam.nl. Nick is meestal op dinsdagochtend op de Driemaster aanwezig. 

 


Gezondheidsonderzoeken op de school

 

Ieder jaar biedt de jeugdgezondheidszorg van het Ouder- en Kindteam ondersteuning aan ouders op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen op school. Ouders krijgen hier tijdig informatie over.

 


Altijd welkom

 

Je kan ook langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op oktamsterdam.nl. Hier kan je ook (anoniem) chatten, het adres opzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op school.

 

Je bent welkom!