Terug naar Team pagina

Meester Sjoerd

Groep 7a

Di t/m vrij

Dit ben ik. Mijn naam is Sjoerd Jaasma. Ik heb op een aantal scholen gewerkt in Woerden, Amsterdam en Purmerend. Telkens na een jaar of vijf vond ik het prettig om te reizen en bij terugkomst weer op een andere school te werken en nieuwe kennis op te doen. Zo heb ik tevens veel van de wereld gezien en mijn mooiste ervaring was wel een wereldreis gedurende twee jaren. Daarna verloor ik mijn (wilde) haren. Nooit zou ik denken, langer dan tien jaar op één school te werken, maar zie hier; dit wordt mijn zestiende jaar al op De Driemaster. Het is dus overbodig te vertellen, dat ik het reuze naar mijn zin heb met de leerlingen, die uit alle delen van de wereld komen en hun ouders. Ook voel ik me zeer thuis binnen het team.

Hier kun je me vinden. Eigenlijk zou ik in de hele midden- en bovenbouw willen werken en het komt er vaak op neer dat het groep zeven of acht is. Leerlingen uit deze groepen komen in zo’n spannende levensfase, waarin er van alles gaat veranderen. Ik vind het mooi, om ze daarbij te helpen en hen te begeleiden met kennis en vaardigheden naar een goede vervolgschool in het voortgezet onderwijs. Verder ben ik leerkracht van de plusklas voor de bovenbouw op de maandagen, wanneer ik geen BAPO heb.

En dit doen we dit jaar. Ik wil de leerlingen graag laten beseffen, dat zij naar school gaan en van alles leren en doen voor hun eigen toekomst. Hoe mooi is het, dat zij zelf voor een groot deel richting kunnen gaan geven aan hun eigen leven. Mijn taak is, de leerlingen goed te volgen en te kijken welke onderwijsbehoefte elke leerling heeft. En dan met z’n allen……………volop aan de gang.