Juf Mariska

Terug naar Team pagina

Juf Mariska

Groep 1/2c, VVE en onderbouw coördinator

Di, do, vrij

Dit ben ik. Ik ben Mariska Hendriks, 31 jaar en getrouwd met Winzel. Samen zorgen wij ervoor dat onze drie kinderen liefdevol opgroeien. De Driemaster is een heerlijke school met Kanjers van leerkrachten, ouders en leerlingen die mij een ontzettend warm gevoel geven en waar ik met heel veel plezier werkzaam ben.

Hier kun je me vinden. Al ruim 10 jaar sta ik met heel veel plezier voor de klas en heb ik al vele verschillende groepen les mogen geven. Uiteindelijk noem ik mijzelf toch wel een echte onderbouwer die de kleinste leerlingen op de school goed weet te enthousiasmeren en spelenderwijs kan laten ontwikkelen. Mij kunt u op dinsdag en vrijdag vinden in groep 1/2c van juf Melanie. Tevens kunt u mij op donderdag als VVE- en Bouwcoördinator voorin de school vinden, omdat ik aanspreekpunt en leidinggevende van de onderbouw ben.

En dit doen we dit jaar. Bij de kleuters werken we aan de hand van thema’s. We proberen hierbij thema’s te kiezen die dichtbij de leerlingen hun belevingswereld liggen en waarbij ze vooral veel nieuwe woorden leren. Verder stellen we prentenboeken centraal en werken we met de kinderen in circuitvorm waarin in elke hoek de leerlingen bezig zijn met het thema. Ook hebben we beginkringen waar de Bijbelverhalen centraal staan, eindkringen waarbij we voor elkaar optreden, en klassendoorbrekend werken waarbij de leerlingen mogen kiezen welke activiteit ze willen doen ( knutselen/muziek/gym/koken). De leerlingen krijgen ook twee keer in de week Engels. De Kanjerlessen behoren ook tot ons wekelijks aanbod. Hierbij leren we de kinderen hoe ze met elkaar omgaan en stevig in hun schoenen staan. Deze lessen versterken ook de groepsband en bevorderen het maken van vriendjes en vriendinnetjes op school.