Terug naar Team pagina

Juf Lila

Groep 1/2b

Ma t/m do

Dit ben ik. Ik ben Lila Jairam, 63 jaar en getrouwd met Dew. Wij hebben 2 dochters van 40 en 37, een schoonzoon en een klein schattige kleindochter van 2 jaar waar ik helemaal gek op ben en waar ik graag één keer in de week oppas.

Ik ga elke dag met heel veel plezier naar school en kijk er naar uit om de kinderen iets nieuws te bieden. De sterke kinderen uit te dagen en de zwakke extra begeleiding te geven. Bij de leerlingen met gedragsproblemen probeer ik altijd een oplossing te bedenken hoe ik ze kan aanpakken en dit lukt mij vaak. Met een zo een leuk team en zulke leuke collega’s in de onderbouw kan het niet anders.

Hier kun je me vinden. Al 41 jaar sta ik met heel veel plezier voor de klas waarvan 18 jaar in Suriname en 23 jaar in Nederland in groep 3 en bij de kleuters. Ik vind het erg leuk met jonge kinderen te werken. Je kunt mij dagelijks met uitzondering van de vrijdag vinden in groep 1/2b, vrijdag staat juf Mariska voor de groep.

En dit doen we dit jaar. Bij de kleuters werken we aan de hand van thema’s. We proberen hierbij thema’s te kiezen die dichtbij de leerlingen hun belevingswereld liggen en waarbij ze vooral veel nieuwe woorden leren. Verder stellen we prentenboeken centraal en werken we met de kinderen in circuitvorm waarin in elke hoek de leerlingen bezig zijn met het thema. Ook hebben we beginkringen waar de Bijbelverhalen centraal staan, eindkringen waarbij we voor elkaar optreden, en klassendoorbrekend werken waarbij de leerlingen mogen kiezen welke activiteit ze willen doen ( knutselen/muziek/gym/koken). De leerlingen krijgen ook twee keer in de week Engels. De Kanjerlessen behoren ook tot ons wekelijks aanbod. Hierbij leren we de kinderen hoe ze met elkaar omgaan en stevig in hun schoenen staan. Deze lessen versterken ook de groepsband en bevorderen het maken van vriendjes en vriendinnetjes op school.