Terug naar Team pagina

Juf Judith

Groep 6a

di t/m vrij

Dit ben ik. Hallo allemaal! Ik ben juf Judith en geef les aan groep 4. Dit jaar sta ik samen met juf Alies voor de groep. Ik werk nu bijna 8 jaar op de Driemaster (sinds maart 2012). Het is heel leuk om in zo’n fijn en gezellig team te werken. Ik ben geboren en getogen in Drenthe en heb sinds mijn 19e in Londen en Groningen gewoond en ben daarna voor mijn baan bij de Driemaster naar Amsterdam verhuisd. Ik heb in Groningen en Londen in de Jeugdzorg gewerkt, maar heb me op een gegeven moment laten omscholen om juf te kunnen worden. Ik ben nog steeds heel erg blij met die keuze. Naast het lesgeven is mijn grootste hobby toneelspelen. Ik speel elk jaar mee in een theatervoorstelling. Mijn grootste passie is reizen. Voor mij is dat het ultieme gevoel van vrijheid. Ik ga elke zomervakantie een maand in mijn eentje backpacken. Ik heb vooral veel in Azië en Latijns-Amerika gereisd. Verder houd ik ervan om in mijn vrije tijd te lezen, mijn familie en vrienden te zien en te bewegen zoals yoga, dansen en kickboksen.

Hier kun je me vinden. Mijn hart lag altijd al bij het werken met kinderen (eerst de Jeugdzorg en nu dus het onderwijs). Ik wil heel graag kinderen verder helpen en hoop ze echt iets bij te kunnen brengen. Niet alleen op het gebied van leren, maar ook over hoe je met elkaar omgaat. Het werken met kinderen is nooit saai! Ik houd van bezig zijn en als juf zit je geen moment stil. Ik geef nu les aan groep 4. Ik vind het leuk om aan deze groep les te geven omdat kinderen op deze leeftijd zo puur en eerlijk zijn. Je krijgt zoveel van ze terug. Het is heel mooi om te zien hoe de kinderen groeien in groep 4 en wat voor vooruitgang ze maken. Ik vind het leuk om dingen uit te leggen en hou enorm van voorlezen.

En dit doen we dit jaar. In groep 4 krijgen de kinderen voor het eerst vakken als Taal, Spelling, Begrijpend lezen en Natuniek. In groep 3 hebben de kinderen al leren lezen, rekenen en schrijven. In groep 3 werken de kinderen met Veilig Leren Lezen en in groep 4 wordt de methode Taal Actief voor taal en spelling en Estafette voor het technisch lezen geïntroduceerd. De kinderen leren bijvoorbeeld goede zinnen maken en sommen tot 100. Ook leren ze voor het eerst tafels. Dit jaar heeft mijn groep ook een vakleerkracht voor muziek en een Schoolschrijver in de klas.