Juf Marieke

Terug naar Team pagina

Juf Marieke

Groep 3A

Ma, di, don

Dit ben ik. Ik ben Marieke Lattmann-Duijnker, 38 jaar, getrouwd met Maarten. Samen hebben wij twee kinderen van 2 en 5 jaar. Ik werk sinds 2002 met veel plezier op de Driemaster. Het leuke aan mijn werk vind ik de diversiteit. Het lesgeven, de kinderen, de gesprekken met ouders, de dag vliegt om en elk jaar weer is weer anders, ik vind het altijd leuk om naar mijn werk te gaan.

Hier kun je me vinden. Ik geef les in groep 3, dit doe ik al 15 jaar. Ik heb weleens een andere groep gedaan, maar mijn hart ligt wel in deze jaargroep. Het leuke aan deze groep is dat je de ontwikkeling van een kind zo ontzettend duidelijk ziet. Aan het begin van het jaar kennen de kinderen (een aantal) letters en rond de kerstvakantie lezen veel kinderen al vloeiend teksten. Geweldig om te zien hoe trots ze dan zijn op zichzelf! Naast lesgeven ben ik Kanjercoordinator op de Driemaster, wat ik met ontzettend veel plezier doe.

En dit doen we dit jaar. In groep 3 ligt de focus vooral op het lezen, schrijven en rekenen maar uiteraard doen wij nog meer. Naast deze vakken doen we Kanjerlessen, muziek, handarbeid, tekenen, dans en godsdienst.